Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. helmikuuta 2013

Lomaherkut!

Ihana, herkullinen ruoka on ehdottomasti yksi Gambian parhaista anneista. Hotellimme oli puolihoitopaketti, mutta silti kimpassa päätimme käydä usein ulkona syömässä, pois hotellilta. Hotellin ruoassa ei ollut mitään vikaa, mutta kyllä loma tuntuisi jotenkin yksitoikkoiselta jos ei pääsisi maistelemaan kaikkea erilaista. Eri ravintoloissa käyminen toi myös aivan erilaista tunnelmaa ja lisäkeskustelua iltoihin nauttiessamme toinen toistemme seurasta. Itselleni oli kiva käydä myös uusissa paikoissa, vaikka palaankin aina syömään myös samoihin tiettyihin suosikki paikkoihini.

Voi kumpa muistaisin tämän tunnelmallisen ravintolan nimen... :( Tämä oli nyt uusi tuttavuus! Ruoka oli hyvää, mutta aika tyyristä verrattuna Gambian hintoihin.Seuraavat kuvat ovat taideravintola Kayasta. Kaikki näkyvillä oleva oli myynnissä! Aivan kamala vaihtoehto viedä minut juuri tällaiseen paikkaan syömään, kun olisin halunnut taas kaiken mitä ravintolassa kaupattiin :) Sisustusesineet oli onneksi hyvin hinnoissaan niin oli paljon helpompi lähteä tyhjin käsin. Maha sen sijaan tuli täyteen ;) Hintataso; kallis.


  
            Tämän tuoreempaa ei ruoka voi olla... Veneretken sapuskat oli taivaallisia!Veneretkellä eväisiin kuului ihanat alkupalat, kaksi pääruokaa ja jälkiruoka, sekä extrana kokki paistoi meille itse ongitut kalat ja käsinpyydystetyt ravut. Vuokrasimme oman, ihanan pikkupaatin, millä chillailimme päivän keskellä Gambian jokea. Koko reissun hinta oli noin 40€ per pää, eli hintataso hyvin edullinen ja ruoka ehkä parasta mitä olin koskaan syönyt. Taisin syödä muidenkin tähteet :P
Viidakkoravintola Green Mambassa käyn aina. Suosittelen etenkin seisovaa pöytää, josta saa kaiken lihan valita itse raakana lautaselleen ja kokki paistaa ne tuossa samaisella avotulella edessäsi.Vaihtoehtoja on laaja skaala ja hinta keskitasoa. Yksi ehdottomista suosikeistani.
             
Toinen suuri suosikkini on tanskalaisen naisen omistama Scala. Scalan palvelu on todennäköisesti Gambian nopeinta, sillä tarjoilijat kirjaimellisesti juoksevat! Ruoka todella loistavaa, suosittelen! :) Hinta keskitasoa.

                                                                            Senegambia beachin altaalla...
 
                                                                             Ruoka hyvää ja edullista :)

 

Village Complexin Caramelissa lasihyllyjen takana notkuu toinen toistaan ihanampia leivoksia ja keksejä. Tilauksesta saa myös suussa sulavia crepejä ja muita suklaakuorrutettuja lettuja... Tämä on herkkupyllyn ehdoton paratiisi!

                                                                                                            Osa kuvista rakkaan ystäväni Jennin ottamia.

Noh! Mitäpä näihin muuta lisättävää, kuin NAMSK! Aivan ihania ruokia ja jälkiruokaherkkuja upeine drinkkeineen :P Ei mikään ihme, että pari lisäkiloa tarttui matkalta mukaani, enkä suinkaan tarkoita matkalaukussa olevia kiloja :O

Kanaruoista pitävän kannattaa Gambiassa maistaa ainakin edullista Chiken Yassaa ja Chiken Domodaa, mitkä ovatkin paikallisia herkkuja (niitä saa lähes joka ravintolasta). Kaikkea merenelvää suosittelen ehdottomasti myös :) En tiedä onko kukaan teistä rakkaista lukijoistani edes Gambian matkaa harkitsemassa, mutta onpahan ainakin tekstiä sitten itselleni muistinvirkistykseksi jos ei muuta ;) Hoi, oletteko innostuneita ottamaan Gambian yhdeksi harkinnan kohteeksi jos matkaa suunittelette?
                 

                                                                                     -Suvi-

4 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä annoksia.
  Onko ruoka Gambiassa kovin mausteista?
  Mitkä ovat paikallisten suosittelemia ruokia?Perinneruokia?
  Koetko että kaikkea voi syödä ja missä vain? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä kysymyksistäsi :)

   Ruoka Gambiassa on todella herkullista :P Ei mitenkään kovin mausteista, paitsi jos itse pyytää annoksiin vähän lisäpotkua, kuten mieheni teki ;) Paikalliset suosittelee juurikin samaa kuin mitä mainitsinkin eli kalaa, rapuja ja sitten noita kanaruokia... Jokaisesta ravintolasta löytyy ehdottomasti heidän omat erikoisuutensa ;) Uskallan syödä siellä kyllä missä tahansa, eikä ole koskaan tullut mitään vatsaan liittyviä ongelmia. Otan aina jopa jäitä juomiini ja pesen hampaat vesijohtovedellä :)

   Poista
 2. Todellakin voisin ajatella matkustavani tuonne, jos olisi varaa. Näyttää aivan ihanalta! Tällä hetkellä ei ole varaa kuin juuri ja juuri Suomen matkailuuun, mutta ihanaa katsella näitä kuvia ja haaveilla :) Jos vielä minäkin pääsen noiden herkkujen äärelle :)

  http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. En kyllä itse syty tuohon maahan ollenkaan, en todellakaan.
  No, eipä olisi kyllä rahaakaan lomamatkailuun, joten ei haittaa.
  Jos jonnekin lähtisin, niin kulttuurikierrokselle johonkin ihanaan Euroopan kaupunkiin.

  VastaaPoista