Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Paholaisenhillo

                                       Taas tulossa reseptipostaus, mutta niinhän jo lupailinkin ;)

                                                 Eka satsi valmiina ja herkuteltu on! :)

                                                       Pistin miehenikin hommiin ;)


 Paholaisen hillo

1 iso sipuli silppuna
800 g tomaatteja (kiehautetaan vedessä)

2 punaista suippopaprikaa
3 isoa punaista chilipaprikaa
8 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa

1 tl grillimaustetta
1/2 pss Tex Mexican tacomaustetta
mustapippuria myllystä (maun mukaan, mutta reilusti)
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillomarmeladisokeria
3 rkl mustaherukkahyytelöä
(ei pakollinen, mutta tuo ihanan lisän)

Silppua sipuli.
Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Poista samalla kannat.
Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Poista chilipaprikoista siemet ja hienonna chilipaprikat. Käytä kertakäyttö- tai talouskäsineitä!
Hienonna valkosipulinkynnet.

Laita kasariin tai kattilaan sipuli, kaltatut tomaatit, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja loputkin mausteet.
Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri.
Keitä noin viisi minuuttia.
Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.



Näitä sitten viedään tuomisiksi tänäkin vuonna :) Kuulemma minulta näitä jo odotellaan ;)
En voi siis antaa ystävieni pettyä, kun heidän miehetkin jo hillon perään taas kyselleet :D

                     Hyvää kolmatta adventtia ja herkullisia makunautintoja! Enää viikko jouluun

                                                                            -Suvi-

9 kommenttia:

  1. Kiitos, Suvi! Täytyypä heti kokeilla. Aivan vesi herahtaa kielelle! -Marja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Sopii mausteeksi ja lisukkeeksi niin monen ruoan kanssa ;)

      Poista
  2. Moi!
    Miten aikasin hilloa voi tehdä, jos ajattelisi antaa jouluna lahjaksi?
    Vai säilyykö ne hyvin pitemmänkin ajan viileässä? :)
    - Kaz

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Aivan hyvin voit nyt tehdä, sillä säilyy useita viikkoja jääkaapissa :) On aivan ihana joululahja, etenkin jos koristelet lasipurkit kauniisti haluamallasi tavalla niin lahjasta tulee entistäkin henkilökohtaisempi ;)

      Poista
    2. Hyvä juttu, tästäpä syntyi idea parille ystävälle, joille lahjat on vielä mietinnässä :) Kiitos tästä, toivottavasti onnistun kokkailussa :D
      - Kaz

      Poista
  3. Supsun huikeen hyvää paholaisenhilloo <3 Ihan parasta!! Itekin ajattelin joulunaikaan, siis apua tällä viikolla!! Tehä tätä, äippä kun niin rakastaa kyseistä herkkua, pakko saada joulupöytäänkin! ;D tai siis...kun tuutte käymään viikolla, ni varmaan riittää, että ostan vaan aineet valmiiks...? ;)
    pusspuss <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paholaisenhillo on kyl niin hyvää, et tekis mieli lusikoida suuhun pelkästeen tätä ;)

      Haha, meinaatkos saada mut pilkkoon? :) No way! Sä voit pilkkoa ja mä annan vieressä ärsyttäviä ohjeita ja neuvoja ;D heheheheeee!!! Ei vaan, tehdään yhdessä, niin mä teen uuden satsin samalla? :D pusspuss <3

      Poista
    2. No Way!! Meillä on kerranki kunnolla laatuaikaa ja me ei pilkota tasan muuta ku pikkujoulu herkkuja ;) Ihanaa rakkaat saada teitä vapaapäivän iloksi <3 Erin <3

      Poista